pondělí 30. června 2014

Zubařská stóóry 2.část + tip na dárek

Otázka zněla, zdalipak můj zubař přijme mého manžela mezi celebrity....A vězte: přijal. Takže můj zubař "dělá" celebrity.............., manžela a mě :). 
Když tedy zavolala zubařova sestra, teda ne ta jeho z JAR, ale ta z ordinace, nastal okamžik ladění termínů. A protože za svým zubařem jezdím 100 kilometrů, rovnou si objednávám i dentální hygienu. Můj zubař totiž zaměstnává tu nejlepší hygienistku, jakou znám. Termín jsme všichni našli ..... za měsíc. Ordinaci mého zubaře jsme totiž měli v plánu okupovat 3 a půl hodiny. Ne, nespletla jsem to. Počítejte se mnou:

I preventivní prohlídka já - 30 minut
I preventivní prohlídka manžel - 30 minut
I zubní hygiena já - max 60 minut
I zubní hygiena manžel - 90 minut

Ne, manžel není tak..., jak bych to řekla...., zanedbaný. Jen šel k této hygienistce poprvé, a ona skrz telefon nepoznala??!! stav jeho dutiny. Myslím té ústní. 



Den D nastal a my jsme se celá rodina vypravila do matičky Prahy, včetně našeho 9ti měsíčního PaPrdka. Našeho boxeřího pána Olivera jsme ale museli nechat doma :( a pověřili ho hlídáním domu. Psy můj zubař nedělá, ačkoliv dělá kdejaké "zvíře"! 



"Plán je jasný. Já, Ty, Já, Ty." vysvětluju manželovi v autě a krmím miminko. 
"Všechno v pořádku, pošli manžela." povídá zubař. 
Předáváme si kočár. Jezdím v parku. Čekám na telefon od manžela, že mám přijít k hygienistce. 30 minut - nic. 35 minut - nic. Je to jasný. Zubař čekal s pomstou a mučí mého chotě. A to jsem mu chtěla svěřit i dítě......, až bude mít zuby. 40 minut. Volá zubař. Manžel umřel!!
"Hele, ten Tvůj muž je sympaťák. Zuby má pořádku, Jana si ho nechala v křesle na hygienu." dozvídám se. 
Tak teď umřu já..., hlady. Hygienu budu mít za sebou až za 2 a půl hodiny. Kam tady můžu jít s kočárem na jídlo?? A co tomu pak řekne hygienistka, až přijdu se zubama plnýma oběda? Nemám s sebou čistící náčiní. Vidím jinou maminku s kočárkem a s krabičkou plnou nějakého jídla. Jí!!! Dodávám si odvahy a se slinou na bradě se ptám, kde to vzala??!! Za rohem, thajská restaurace, do patnácti minut je to, dá se tam vjet s kočárem. Děkuji a běžím za roh. Mám ještě hodinu. 

Mňam, objednávám rizoto s kachnou s sebou, platím, za 15 minut přijdu. Jdu se kochat sluncem zalitou Prahou... Jeee, jak dlouho už jsem se tu neprocházela? ...Sakra, nemám žádný doklad, že jsem zaplatila... Snad si mě podle kočáru budou pamatovat ...... Jeee, když člověk nespěchá, vidí tolik krásy. Ty domy a ty zahrádky u hospůdek ... A tady si sednu a dám si dobrou kávičku. Připadám si jako ve Francii, lehký dřevěný nábytek, jemně pruhované podsedáky, čerstvé květiny, sluníčko, skvělá káva.... Miminko spokojeně žužlá žlutou rybičku. Kolik je? Nemáš už svačit? TY VOLE!! ...............rizoto. Do hygieny zbývá necelých 20 minut. Platím a běžím! Kam??? Já se tak nechala unést duší staré Prahy, že jsem zapomněla, za kterým rohem na mě (snad) čeká rizoto. 
Proč PaPrd ještě nemluví? Třeba by poradil... 


Zdroj: www.idaservis.cz
Restauraci jsem objevila. Na baru na mě čekala upocená igelitka a v ní voňavá krabička. Pan Thajec se smál??!!, když viděl můj zubožený výraz. Upocené čelo prozrazovalo, že jsem běžela Prague maraton. 
Šest minut do hygieny. Je to za rohem...., vím za jakým. Aspoň si zobnu. Otvírám krabičku, nádherně voní....Ale, kde je.... já nemám čím jíst. Nedali mi plastový příbooooooooor.....

Ještě zadýchaná dávám manželovi kočárek a upocenou igelitku.
"Koupila jsem Ti oběd, miláčku. Ale zapomněla jsem na příbor, půjč si lžičku od přesnídávky."
Ještě, že PaPrd nemluví. Třeba by mě prozradil...

A za tu malou lež jsem manželovi koupila zubní kartáčky. Nenápadně se totiž zmínil, jestli jsem si jich při prohlídce všimla.... No jistěě....., že ne. Jsou parádní, fotbalové, štětinky v barvách Brazilské vlajky. CURAPROX používáme. 





Nakonec to vlastně dobře dopadlo. Hygienistce jsem nemusela vysvětlovat, proč mám v zubech rizoto, šplhla jsem si u manžela a mám jeho dutinu pod kontrolou...

A co vy? Taky zapomínáte? Jaká udělátka na zuby používáte?
Veselý den.... :)
Kat....

7 komentářů:

  1. Ty jsi boží! :-) Zasmála jsem se, inspirovala, co budu vařit k obědu (rizoto) ;-) a ještě jsem se pokochala fotbalovými kartáčky. Curaprox vede - já mám, prosím pěkně, letní edici s kytičkama. ;-)
    Pa, Vivi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji... POZOR: Rizoto mám dneska taky (protože to thajské jsem jaksi nestihla :) )
      No jooo, kytičky, to je moje.
      Krásný den. Kat....

      Vymazat
  2. Supr příběh!!! A ještě suprovější autorka a malý PaPrdek!!!
    A co k tomu zapomínání? ... Snad jen jedno ... Skleróza je nemoc inteligentů, protože blbec si nemá co pamatovat ;)
    Jen tak dál ... pa, Karoli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... a Juli samozřejmě ;)

      Vymazat
    2. Holky moje, děkuji ta podporu :).....
      Hmm, podle toho, že se ptám zhruba sedmdesátkrát denně: Co jsem to chtěla?, budu kandidát na mensu :)

      Vymazat

Na vaše komentáře se těším a děkuji za ně:) Jsou pro mě motivací k dalšímu psaní.