pondělí 16. března 2015

Splněný sen - MŮJ

Stalo se vám někdy, že se vám splnil sen? Nemyslím teď přání, touhu, ten denní sen. Ne to, kdy si řeknete: " To je asi déja vu. To už jsem někde zažila." Ale ten opravdický noční sen, který se zdá samovolně. Ten noční sen, kdy jste si jisti, že se vám to zdálo a teď je to tady.
zdroj
Mně teda jo. Dokonce několik. A mám na to svědky. 
Poprvé jsem si téhle "schopnosti" všimla na střední škole. 

To bylo tak. Bydlela jsem na intru na kopci nad městem s nádherným výhledem na město. Jednou večer hlásili rozhlasem, že děvčata v prvním patře (ano byl to dívčí internát) si mají pořádně zavřít okna, protože kolem chodí nějaký úchyl a obnažuje se. Nevím, co tím mysleli. Do prvního patra by nikdo nevylezl, bylo dost vysoko. Spider man tehdy nežil. Takže s odstupem času podezírám vychovatelky, že nám chtěly znemožnit erotický zážitek a nechat si podívanou pro sebe. 

Jenže tu noc jsme se všechny bály. 
My, ve druhém patře, jsme spaly s kapesními nožíky pod polštářem. V prvním patře dokonce holky držely hlídky. 

A tu noc se mi zdál sen: 
Byl krásný slunečný den. Naše dívčí parta se vracela ze školy na internát na kopci. Už cestou jsme viděly, že před internátem jsou bagry a něco bagrují. Ze zatáčky po příjezdové cestě k našemu dočasnému domovu vyjela modrá tatrovka a svištěla to z kopce přímo k nám. V ní seděl řidič, který měl vystrčený loket z okýnka a kouřil. Šibalsky na nás mrknul a usmál se. Měl výrazné modré oči a z pod zmijovky mu vyčuhovaly světlé vlasy. A to byl ten obávaný úchyl!!!

Ráno u snídaně, když jsme rozebíraly drama dnešní noci a trumfovaly se, která z nás měla lepší dostupnou zbraň a plán na zneškodnění úchyla, jsem se s tímhle snem svěřila naší pubertální partě. Popsala jsem všechny detaily. 
Společně jsme se zasmály. Ten den bylo totiž pod mrakem a nic nenaznačovalo tomu, že by krásnou louku pod intrem měl někdo ničit. 

No, a co bylo dál asi tušíte. NIC....
zdroj
Ne, kdepak. Ze školy jsme šly v krásném slunečném počasí (vyjasnilo se) zabrané do hovoru o blbých učitelkách, trapných klukách, nemožném ohozu Novákové z áčka... a dalších filozofických tématech. 
I tu jsem se zastavila a beze slov zůstala koukat na kopec. Přidaly se další až nás nakonec všech dvanáct stálo na chodníku pod kopcem a s otevřenou pusou zíralo na bagry na kopci. Jako ve filmu jsme všechny pootočily hlavu do leva na příjezdovou cestu, odkud se vyřítila oranžová tatrovka. Čekaly jsme, kdo bude za volantem. A světe div se, byl tam Spider man. 
Ne, nebudu si dělat srandu. Byl tam pokuřující řidič s loktem vystrčeným z okýnka, na hlavě měl zmijovku z pod které vykukovaly světlé vlasy a svýma výraznýma modrýma očima na nás udiveně koukal. Asi nemohl pochopit, proč na něj civí banda puberťaček s otevřenou hubou. 

Možná jste si všimli, že ve snu jsem se sekla s barvou tatrovky, jinak všechno sedělo.

Je jasné, že celý večer jsme řešily, že víme, kdo je úchyl a jak to oznámit policii.
"Káťo, musíš jít za vychnama (rozuměj vychovatelkami) a říct jím to. Zachráníš ostatní!"
Představovala jsem si, jak v kanceláři vysvětluju a žmoulám u toho kapesník:
"Víte, já měla sen...."
V tom nejlepším případě by se mě zeptaly, co kouřím za model, nebo mě poslaly pod studenou sprchu i bez dýchnutí. 
Ale měla jsem dilema...
To naštěstí brzy skončilo, protože se ukázalo, že onen úchyl je školníkem místní základní školy. Jestli měl něco společného s řidičem té oranžové tatrovky, to dodnes nevím.
A pod intrem nám postavili volejbalové hřiště. 

Nevýhodou téhle mojí "schopnosti" je, že nikdy předem nepoznám, který sen se splní. 
A o tom, že vyhraju sportku, se mi nikdy nezdálo :(

Co vy? Máte zkušenost se splněným snem?
Krásný den...Kat....

30 komentářů:

  1. Teda Kat, ja byt ten ridic, tak se i bojim vylezt a zeptat, co tak cumite, radsi bych pelasila pryc :))) ja takove sny nastesti nemam, spis byvam carodejnice (registrovana), kapitan vesmirne lodi nebo clen komanda na likvidaci nepratelskych prerostlych brouku ... no obcas se probudim a musim se smat :)) mej se krasne, V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :))))) O Tých snech vím...., respektive jen o kapitánovi vesmírné lodi.. ALe teď jsi mě prostě dostala!!!! :))) Kam na to chodíš??
      Krásný den...Kat....

      Vymazat
    2. No onehda se mi zdalo, ze je pritel tajny agent a porad nam domu chodi jeho milenky - vsecky jsem je v tom snu servala a zahnala, ale probudila jsem se cela dolamana, ze si ani v noci neodpocinu :)) jinak vim, odkud to mam - koukam casto na sci-fi a fantasy a jako dite jsem porad cetla, hlavne pohadky :) V.

      Vymazat
  2. Teda, tohle je hodně zajímavé! Vlastně z toho hodně běhá mráz po zádech!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, je to zajímavé...., ale neumím to nijak využít... :(
      Krásný den...Kat....

      Vymazat
  3. Tak tohle se mi ještě nestalo. Ani vlastně nevím, jaký bych měla zrovna pocit. Určitě tu "schopnost" rozvíjej. Stalo se ti to jen jednou?
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se rozvíjet..., to jo :) Ale už docela dlouho se mi žádný sen nesplnil... Stalo se mi to víckrát. Někdy se mi i zdálo řešení problému, s kterým jsem si nevěděla rady. Tak jsem to podle snu udělala a bylo to nejlepší... :)
      Krásný den...Kat....

      Vymazat
    2. Katy dáš nám nějaké tipy jak to rozvíjet? Když si představím, že bych šla do postele s něčím co mě hlodá a ráno se probudím a řešení je na stole? Naprostý ideál :D Jen mě se vždycky zdají tak hrozné blbosti, že jsem zatím určitě ráda, že se neplní! Krásný den i tobě :)

      Vymazat
    3. Marti, nevím, jak to rozvíjet....
      Prostě dát na intuici...., však to znáš... :)
      Krásný den, ať už jsi kdekoliv... Kat....

      Vymazat
  4. Znám to, mám to - prolíná se mi to (všechno:-)) a nevadí mi to. Zvykla jsem si...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vítej ve světě snářů, či "poločarodejnic" :) Taky mi to nevadí...., ale neumím to nějak smysluplně vyžít... :)
      Krásný den...Kat....

      Vymazat
  5. Já toho ve snech hodně nachodím, naběhám...někdy i létám. A ve skutečnosti díky prodělaným úrazům a artróze téměř nevycházím z domu.... Tak aspoń ve snu jsem pohybově aktivní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to jsou fajn sny :) ....
      Krásné jaro...Kat....

      Vymazat
  6. I já mám jednu takovou zkušenost...
    Dvakrát v životě se mi zdálo, že mi padají zuby z pusy (říká se, že to znamená neštěstí)...
    A vzápětí vždy zemřel někdo z mého blízkého okolí.
    Možná náhoda, ale kdo ví?...
    pa Karoli

    OdpovědětVymazat

Na vaše komentáře se těším a děkuji za ně:) Jsou pro mě motivací k dalšímu psaní.